CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Tuesday, February 26, 2013

Alang-alang....

Assalamualaikum,

Tajuknya alang-alang, sebab memang alang-alang I dah logged in, and dah keluarkan post sebijik, so I nak update lah apa yang terjadi dalam hidup recently... *macam ada je orang nak amik tahu Yah oi..Hahaha...*

  • Thesis & Master's degree - Alhamdulillah, syukur atas rahmatNya dan belas kasihanNya, thesis has been successfully submitted pada awal January hari tuh... So next up is waiting for VIVA (is the oral examination related to the research work described in the thesis). Not sure sempat ke tak viva before deliver. hope sempat lah... Perasaan bila dah submit? Syukur sesangat macam mimpi menjadi nyata... Because, ada satu masa yg I rasa I memang tak mampu nak go on and I rili felt like quitting already.. Alhamdulillah, Allah pinjamkan strength to go on, husband n family yg support tak putus-putus, and of course kwn2 seperjuangan yg dalam tak sedar bnyk bagi dorongan for me to keep going n habiskan sampai ke garisan penamat . Thanks a lot jugak for those yg sudi pray for me masa struggle siapkan thesis hari tuh... *wahh, dah mcm ucapan menang award plak nehh..* Tlg doakan my success in viva plak eh... Hehehe.. :)
 
  • 2nd pregnancy -  as i'm typing now, I'm 35 weeks pregnant! 5 weeks to go, InsyaAllah.. Physical wise, urs truly memang dah tersangat 'renek' dan 'rendang' *the terms were inspired by my girlfriend, Dyana, ketika suatu hari nampak I dari jauh, sedang berjalan terkedek-kedek menuju ke cafe.. Haha.. * Paham-paham sendiri lah apa maksudnya. Kaki dah start bengkak, but not as bad as my first pregnancy. Baby pulak, alhamdulillah, so far, healthy and well in Mama's womb.. Gender? Jeng, jeng, jeng.. InsyaAllah, kalau diizinkan Allah, I'll be having a boy this time around. Menurut scan begitu lah.. The first time we've got to see the gender, hubby smiled from ear to ear... Hehehe.. Suka member, dapat hero this time, InsyaAllah. So, I said to him, dah dapat sepasang *InsyaAllah..*, I boleh tutup kilang dah la.. Cukup lah, sorang girl, sorang boy.. Haha.. And his answer was simple, 'mana cukup!'.. Cet.. Ingat senang ke nak mengandung + beranak... Hehehe... The expected due date is on 30th march, insyaAllah.. So, frenz, again, I mintak doa kalian utk kelancaran dan keselamatan kami anak beranak, Amin.. 

K lah.. tuh je kot nak update... Haha.. Journal tak siap lagi nih, ada hati lak buat blog post.. ooppsss..

Ok u'ols.. Thanks for reading! Tata titi tutu......

Eh jap, currently selalu dengar lagu ni kat radio.. Sahabat, by Najwa Latif + SyamKamarul + Sleeq. I rasa lagu nih macam relaxing, tapi sweet... So, nak embed lah kat sini.. Hihihi.. For u'ols.. 

video
*specially dedicated to my dearest SAHABAT, yg share katil dengan I, Enche Mohd Rozaidi.. We started as sahabat, and insyaAllah will always be sahabat sampai tutup mata.. ;p. Lagi satu,caption ini berwarna pink menandakan dalam hati ada taman.. Hahahaha.... *
 

Bye.. Wassalam...
Loads of love, 
* Farah Jasni*

Happy 3rd Birthday Fatin Amani!!

Assalamualaikum u'ols...


Ada lagi ke makhluk menjenguk blog yang diabaikan ni? Luckily, there is no organization yang nak membela nasib blog-blog yang teraniaya sebab diabaikan oleh empunya blog. Otherwise, guess, my blog will be one of the front line activist.. Hihihi... *okeh..mengarut...*

Today is 26th of Feb 2013, Alhamdulillah, genap lah umur anak dara ku 3 tahun! Alhamdulillah... Syukur kepada Allah, for the blessed 3 years, meminjamkan *dan mengAMANAHkan* kami dengan anak cilik yg sangat comel dan charming dan sweet *kalau bukan mak nya yg puji lebih-lebih, siapa lagi kann.... ahaks...*, Fatin Amani binti Mohd Rozaidi...

Happy birthday, sayang! May you'll always be blessed with a good life, InsyaAllah. 
Jangan lupa, hidup kita ni akan sentiasa jadi HAMBA kepada yang Maha Kuasa, ALLAH... 
Jangan lupa, jadikan Rasulullah sebagai idola sepanjang hidup. 
Jangan lupa, Al-Quran buku panduan kita sepanjang hidup.. 
Finally, jangan lupa, Mama & Ayah will always love you, no matter how old are you, how grown up u've become... We will always be there for you.. In every new step, new challenge in life, InsyaAllah.. Our prayers will always be with you... Coz for us, u are always our little baby girl... 
Love you so much, Fatin Amani...   

 

p/s - Mama sorry sebab mama lupa nak nyanyi lagu happy birthday pagi tadi before hantar Atin pi school.. Huhuhu.. Mama mu dah tua, banyak menda dah lupa.. Hihihi..
 

Loads of love, 
* Farah Jasni*

Labels

A.Y.A.H (4) besties (3) blog (5) breastfeeding (6) breastpump (1) dcs (1) Dell Studio 1537 (1) Educare (6) Family (11) Faris (8) fashion (1) Fatin (45) food (2) gadget (7) geram (8) happy moments (17) Health (11) hobbies (3) hubby (13) I Love Islam (1) iium (2) information (11) isu semasa (6) jalan-jalan (4) l.o.v.e (14) M.A.M.A (5) merepek (29) motherhood (23) movie (3) My sweet home (1) myself (51) Oh my sweethome (5) peringatan (15) PhD (1) picas (7) Project (3) raya (2) rkgs (1) robotics (2) Rojak (3) shopping (2) studies (26) UIA (3) UTube (6)

Snag a Button